Over Zorg onderwijs Limburg

Zorg onderwijs Limburg is een bijscholingscentrum voor verpleegkundige, verzorgende, Helpende Plus en begeleiders in de zorg.

Wij verzorgen de volgende trainingen: Voorbehouden Handelingen, Risicovolle Handelingen, Verpleegkundige Handelingen, Medicatie Toediening, Verdieping Diabetes Mellitus, Reanimatie (BLS) & AED, Persoonlijke basiszorg en tiltechnieken.

De trainingen zijn gecertificeerd door de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Bij lidmaatschap van de V&VN worden de toegewezen accreditatiepunten bijgeschreven in het portfolio van de deelnemer. Het bijscholingscentrum heeft tevens de certificering van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De trainingen kunnen hierdoor voor een lager tarief, belastingvrij worden aangeboden.

De trainingen worden verzorgd door zorgprofessionals nog werkzaam in de beroepspraktijk, met didactische vaardigheden. Zij brengen hun expertise vanuit de actuele beroepscontext mee in de trainingen, die op een interactieve manier worden aangeboden. De Vilans protocollen worden gehanteerd als richtlijn voor onze trainingen.

Ons team

De volgende zorgprofessionals verzorgen onze trainingen: Marenka Willems, Imke van Baal, Mieke Brugmans-van Helden, William Notté,
Erik Klompen.

Marenka Willems

Eigenaar/trainer
Portret Marenka

Imke van Baal

Trainer Verdieping Diabetes Mellitus
Imke van Baal - kopie

Mieke Brugmans-van Helden

Trainer Reanimatie (BLS) & AED
Mieke Brugmans-Van Helden

William Notté

Trainer BHV
a3d317af-7bbf-4c11-9482-618e7fe21c24

Erik Klompen

Trainer ECG en Ritmestoornissen
SiteOver5

Hans Olierook

Trainer Stervensbegeleiding
Hans Olierook
De onderneming Zorg onderwijs Limburg combineer ik met een part time baan als verpleegkundige in het ziekenhuis op de Acute Opname Afdeling (AOA). Als ik nadenk over mijn eigen handelen en mijn eigen persoon, dan is de hybride professional de rol die het beste bij mij past. Op deze manier kan ik de twee werelden van de beroepspraktijk en de onderwijspraktijk het beste combineren en verbinden. Het is voor mij een goede combinatie die over en weer goed op elkaar aansluit. Ik ben goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg en hoe deze zich presenteren in de beroepspraktijk. Ik kan over grenzen heen kijken van de beroepspraktijk en de onderwijspraktijk, hierin voel ik me een grensganger. Dit houdt in dat ik weet wat er in de zorg speelt en hier mijn onderwijs op kan aanpassen. De afwisseling in mijn werk enthousiasmeert mij omdat ik vanuit beide kanten gestimuleerd en geïnspireerd wordt op vakinhoudelijk- en onderwijskundig vlak. De uitdaging voor mij is dit te verbinden, vakbekwaamheid, kwaliteit en motivatie zijn hierin essentiële factoren. Als docent kan ik de verpleegkundige kennis vertalen naar het onderwijs omdat ik de beroepscontext ken waarin zorgprofessionals werken. Als trainer binnen Zorg onderwijs Limburg verzorg ik de volgende trainingen: Voorbehouden Handelingen, Risicovolle Handelingen, Verpleegkundige Handelingen, Persoonlijke Basiszorg en Tiltechnieken, Medicatie Toediening, Reanimatie & AED.
Eigenaar Zorgonderwijs Limburg
Marenka Willems
Als Diabetesverpleegkundige is Imke 24 uur per week werkzaam binnen VieCuri Medisch Centrum Venlo. Imke is inmiddels binnen VieCuri 15 jaar werkzaam. Eerst 2 jaar als verpleegkundige op de afdeling chirurgie en daarna 8 jaar op de AOA afdeling. De overstap naar diabetesverpleegkundige zorgde voor haar meer verdieping. De Post-HBO diabetesverpleegkundige opleiding zorgde voor een goede basis waarop ze zich verder heeft kunnen ontwikkelen. De begeleiding van mensen met een chronisch ziektebeeld is heel divers. De band die je opbouwt met een eigen groep patiënten is bijzonder. Binnen deze functie is Imke ook werkzaam als kliniek diabetesverpleegkundige. Hiervoor verzorgt ze daarom geregeld scholingen voor verpleegkundigen, zodat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van diabetes en de werkwijze die moeten worden opgevolgd. Tevens verzorgt ze scholing voor MBO leerling verpleegkundigen binnen het ziekenhuis. Scholing verzorgen geeft haar altijd veel energie en houdt ze zichzelf keer op keer ook weer scherp.
Trainer Verdieping Diabetes Mellitus
Imke van Baal
De training Reanimatie (BLS) & AED wordt verzorgd door Mieke Brugmans-van Helden. Mieke is IC verpleegkundige voor volwassenen en voor kinderen (PICU) en instructeur BLS/PBLS en AED. Zij is werkzaam geweest in ziekenhuis VieCuri te Venlo op verschillende afdelingen zoals Algemene Chirurgie, Medium Care, Coronary Care en Intensieve Care. In 2009 heeft ze de vervolgopleiding Kinder Intensive Care behaald in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Momenteel werkt Mieke als ZZP-er binnen medisch Kindzorg en ze werkt ook als kinderintensive care verpleegkundige bij TVN zorgt in Nijmegen. In 2021 heeft zij het instructeursdiploma behaald BLS-AED en PBLS-AED bij ACM Opleidingen te Houten. Mieke verzorgd regelmatig reanimatielessen aan burgerhulpverleners en zorgprofessionals in verschillende werkvelden. Mieke geeft onder andere reanimatielessen via Ocean BV.
Trainer Reanmiatie (BLS) & AED
Mieke van Helden
De training BHV wordt verzorgd door William Notté, S.E.S. trainingen. Na een carrière van onder andere 20 jaar werkzaam te zijn geweest op de ambulance en 20 jaar (vrijwillig en beroeps) brandweerman, is William in 2022 gestart met S.E.S. Trainingen. S.E.S. staat voor Salus et Scientia wat Veligheid en Kennis betekent. Veiligheid en Kennis vormt de rode draad door het leven van William. In de trainingen maakt hij veel gebruik van zijn kennis en ervaring. William is Instructeur BHV, LPLHB, LRH Drenkelingen en Onderkoeling en Kleine Blusmiddelen en Instructeur Nederlandse Reanimatie Raad.
Trainer BHV
William Notté
Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Erik en ik ben IC/CC-verpleegkundige en tevens werkzaam in het onderwijs. Daarnaast run ik mijn website en YouTube-kanaal ECG Academie. Mijn passie ligt dan ook bij het ECG. Ik zie het ECG als een van de belangrijkste hulpmiddelen voor een verpleegkundige omdat je deze snel tot je beschikking hebt en niet invasief is. Een ECG goed kunnen beoordelen is daarmee een erg nuttige skill en met veel plezier help ik mensen om dit in de vingers te krijgen.
Trainer ECG en Ritmestoornissen
Erik Klompen
De training “stervensbegeleiding in de praktijk” wordt verzorgd door Hans Olierook. Hans werkt inmiddels meer dan 35 jaar in de zorg, waarvan vanaf 2008 als zelfstandig ZZP-er. In die zelfstandige periode heeft hij 9 jaar lang onafgebroken in de nachtzorg gewerkt, waarbij hij 12 nachtdiensten per maand, als Verpleegkundige, naast het sterfbed zat bij mensen thuis. Deze uniek rijke ervaring en kennis, wil Hans graag doorgeven aan collega zorgverleners. In de 4 uur durende scholing neemt Hans je mee, door het hele stervensproces, waarbij hij uitleg geeft wat je kunt zien aan de patiënt. Hierbij krijg je uitleg, wat er daadwerkelijk in het lichaam gebeurt, en waarom dat zo gaat. Op die manier kan de cursist dit, na de scholing, ook goed uitleggen aan o.a. de familie. Ook collega zorgverleners, kunnen bij de cursist terecht met vragen, waardoor je als team, completere zorg kunt geven. De cursist kan na de scholing ook met gedegen kennis, in overleg gaan met de behandelaar en andere disciplines. Op dit moment werkt Hans ook nog steeds als Verpleegkundige in diverse zorginstellingen en runt hij zijn website van Vlindereffect.net om deze up to date te houden.
Trainer Stervensbegeleiding
Hans Olierook
Scroll naar boven