Stervensbegeleiding

Stervensbegeleiding

Het doel van deze training is het bijscholen van de kennis ten aanzien van de stervensbegeleiding.
Onderwerpen die aan bod komen zijn: palliatieve zorg, stervensbegeleiding, comfortabel sterven, euthanasie, palliatief sederen, medicatie, begeleiden familie, stervensfase, Kussmaul ademhaling, Cheyne Stokes ademhaling, het moment van overlijden, wat is belangrijk na het overlijden.

Deze training wordt verzorgd op aanvraag.

Informatie, lesprogramma en reader

4 accreditatiepunten V&VN


Algemene informatie
Hans Olierook is een bevlogen Verpleegkundige met 36 jaar ervaring op diverse afdelingen in de psychiatrie, klinische zorg in ziekenhuizen en ouderenzorg. In de 36 jaar praktijk heeft Hans 9 jaar lang stervensbegeleiding bij mensen thuis gegeven in de nacht. Deze schat aan ervaring en kennis, wil hij graag doorgeven in de scholing “Stervensbegeleiding in de praktijk”. Anders dan andere palliatieve scholingen, richt Hans zich op de zorg aan het bed, communicatie met cliënt en familie en overleg met behandelaars. In de scholing wordt het gehele ‘stervenspad’ bewandeld. Hij geeft uitleg over de veranderingen in het lichaam van de stervende en waar dit door komt. Naast deze eenvoudig gepresenteerde anatomische uitleg en hoe je dit weer aan de familie kunt uitleggen, heeft Hans voldoende anekdotes en voorbeelden van situaties uit de praktijk.

Kortom een zeer boeiende en uiterst leerzame scholing van 4 uur, waarna de cursist zoveel meer kan betekenen aan het bed van een stervende, en een grote rol zal spelen in de rust en het vertrouwen die de familie op dat moment zo hard nodig heeft.

Trainingsdata
Deze training wordt verzorgd op aanvraag.

Locatie
”De Witmaeker”
Schijfweg Noord 1b
5995 BM Kessel

Kosten
€125,-.

Accreditatiepunten
4 accreditatiepunten V&VN

Docent
Hans Olierook

Scroll naar boven